Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Almedalsveckan 2023 genomförs 27 juni-1 juli

Publicerad 2022-10-27 11:43
Almedalsveckan 2023 behåller sitt femdagarsformat och inleds tisdagen den 27 juni 2023.
Under första dagen fylls Almedalen av olika röster och det slutliga programmet för evenemang i parken i Almedalen presenteras efter årsskiftet. Från och med onsdagen den 28 juni tar de åtta riksdagspartierna plats på Almedalens scen.
 
- Erfarenhet från årets vecka visar att två partiledartal om dagen fungerar utmärkt och vi vet att det är vad partierna på riksnivå vill se. Samtidigt behöver vi se till att veckan inte blir för komprimerad. Med upplägget nu får vi det så, samtidigt som vi fyller tisdagen med invigning och spännande innehåll, säger Almedalsrådets ordförande Meit Fohlin.  
 
Den politiska styrgruppen Almedalsrådet har tillsammans med Region Gotland beslutat att även tisdagen den 27 juni ska vara en del av den officiella Almedalsveckan, vilket innebär att nästa års demokrativecka pågår från tisdag till lördag i vecka 26. Riksdagspartierna har framfört önskemål om att partierna ska dela dag, så det blir fyra heldagar fyllda med partiernas engagemang i Almedalen. 
 
Partiledartal från Almedalens scen sker varje dag från och med den 28 juni klockan 11 samt klockan 19. 
 
- Vi har ett uppdrag att fylla Almedalen med evenemang som stärker fokus på politik och demokrati, berättar Mia Stuhre. Partitorget som lanserades 2022 blir kvar, det var mycket uppskattat av både besökare och politiker. Vilka fler nyheter vi kommer att lansera inför nästa år, håller vi lite på, avslutar hon.