Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

UR HIMLEN, NER I JORDEN – ett offentligt konstprojekt i tre akter

Publicerad 2022-09-05 09:34
Passa på att besöka konstprojektet Ur himlen, ner i jorden som finns att beskåda hela veckan ut på tre platser i Visby.
Projektet innehåller tre delar: en levande skulptur, en AR-upplevelse och en utställning som väcker tankar om liv, omsorg och samexistens på en skadad planet.
 
Med hjälp av pedagogik, lekfullhet och fantasi tar konstnärerna upp vårt brustna förhållande till jorden och till alla de icke-mänskliga folk som vi delar den med. Med fokus på de synliga och osynliga, de verkliga och imaginära livsformer som befolkar vår värld presenteras två nyproducerade verk: The Swamp Observatory av Urbonas Studio och Brakfesten / La Grande Bouffe av Anne Duk Hee Jordan och Pauline Doutreluingne.

Här kan du besöka Ur himlen, ner i jorden

  • PÅ SÖDRA HÄLLARNAS NATURRESERVAT, VISBY: Den interaktiva installationen Brakfesten/La Grande Bouffe är öppen för allmänheten
  • PÅ VISBORGSFÄLTET, VISBY: The Swamp Observatory AR-upplevelse
  • PÅ GOTLANDS KONSTMUESUM, VISBY: Filmen Brakfesten/La Grande Bouffe och en presentation av processen bakom verket The Swamp Observatory
Öppet dagligen klockan 12.00–18.00 till och med den 11 september.
 
De öppna installationerna är alltså tillgängliga i naturen under september.
 
Projektet startade som en del av projektet Konst i stadsutveckling Visborg, som Region Gotland driver. Arrangörer är Baltic Art Center (BAC) och Statens konstråd.