Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Kollage av bilder från tidigare Skördefestival. Fotograf: Malin Vinblad.

Gotlands Skördefestival 3–4 september

Publicerad 2022-09-01 08:00
Efter två års uppehåll med anledning av pandemin, är den gotländska skördefestivalen återigen tillbaka. Kom och fira den gotländska skörden med stolta producenter på Lövsta i Roma.

Under två fullspäckade dagar klockan 10–16, förvandlas Grönt Centrum på Lövsta till en enorm mötesplats som riktar sig till såväl barnfamiljer som kulinariskt intresserade. Här erbjuds matmarknad med provsmakningar, möten med djur, utställningar av djur och maskiner och inspiration i överflöd. Genom en rad olika evenemang och workshops får man också möjlighet att lära sig något nytt, tanken är att sprida kunskap om den gotländska näringen och produktion från jord till bord.

En av arrangörerna till festivalen är Grönt Centrum, som delvis ägs av Region Gotland

Drygt 12.000 besökare deltog sist festivalen arrangerades 2019, innan pandemin kom intågandes och tvingade festivalen att ställa in de efterföljande två åren.

– Det är härligt att äntligen kunna träffas igen! Skördefestivalen är ju en gigantisk mötesplats, säger festivalgeneral Susanne Welin-Berger. ­­

På Skördefestivalen finns något för alla.

– Det finns massor av god mat och dryck, kul korta föredrag, intressant ny teknik och barnen har ett paradis i två dagar. Ett härligt ställe att hänga på, säger Susanne.

Till vardags jobbar Susanne på Grönt Centrum som ansvarig för utvecklingsprojekt. Skördefestivalen anordnas av sex olika föreningar/organisationer, varav Grönt Centrum som delvis ägs av Region Gotland är en av dem.

Gotlands största matfestival

Festivalen, som är Gotlands största matfestival och ett av Gotlands största evenemang, är gratis för barn upp till 15 år. Vuxna betalar 75 kronor vid köp av endagspass på plats.

Mer information om Gotlands Skördefestival hittar du på: www.gotlandsskordefestival.se