Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Gotlands filmfond samproducerar dokumentär

Publicerad 2022-08-31 13:33
Gotlands filmfond samproducerar dokumentären Vad hände med Sjögren? med af Nexiko och SVT. Dokumentären kommer att visas på SVT i höst.
Sven Sjögren försvann spårlöst från sin gård i Lummelunda i oktober 1972. Under all denna tid har det funnits privatpersoner som vägrat ge upp i sökandet efter hans kropp och att finna gåtans lösning. Arbetet har också mot alla odds intensifierats under de senaste åren. Grannar, vänner, privatspanare och reportrar från både radio och tidningar har alla bidragit till att åter lyfta fallet till ytan med flera nya fynd som resultat. Filmaren och gotlänningen David Andersson har länge fascinerats av fallet och velat göra en dokumentärfilm om försvinnandet. 
 
– Jag är uppvuxen i grannsocknen Stenkyrka och hörde redan som barn talas om Sven Sjögrens försvinnande. När fallet fick nytt liv för ett par år sen väcktes tanken på att göra en film om hur försvinnandet präglat bygden och människorna, berättar David Andersson. 
 
Dokumentärfilmen Vad hände med Sjögren? kommer att sändas i två separata avsnitt i SVT den 4 och 11 oktober kl. 21.00. Filmen har utvecklats ur kortfilmen Försvunnen 1972 med ett stöd från Film på Gotland 2019 och produceras av produktionsbolaget af Nexiko i samproduktion med SVT och Gotlands filmfond.