Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
svart figur mot flaggbakgrund

Kom till Fenix Valkompass Live för unga

Publicerad 2022-08-26 08:00
Är du förstagångsröstare och vill vara med på Valkompass LIVE? Kanske hjälper det dig att besluta dig för vem du ska rösta på i kommande valet. Kom i så fall till Fenix Ungkulturhus onsdagen den 31 augusti klockan 16.00.

Fenix Ungkulturhus, som nu startat upp sin verksamhet på ny adress på Gråboområdet, kommer redan första veckan att erbjuda ett arrangemang - nämligen Fenix Valkompass LIVE som riktar sig till unga upp till 25 år.

- Vi har bjudit in representanter från alla riksdagspartierna som kommer till oss för att genomföra vår Valkompass LIVE. Vi tror att det kan bli väldigt spännande, säger Jean-Pierre Granvald, fritidsledare och samordnare för Fenix Ungkulturhus.

Valkompassen LIVE är tänkt att guida förstagångsväljarna inför valet den 11 september. Valkompassen går till så att åtta gotländska politiker, som står enskilt bakom fördragna gardiner, får svara på frågor som personalen förberett. Genom att svaren avidentifieras vill Fenix bidra till att ungdomar ska kunna göra ett så objektivt val som möjligt. Det vill säga att man inte direkt ”fastnar” vid person eller partibeteckning.

Under utfrågningen kommer publiken att kunna fylla i en bingobricka. När kryssen är ifyllda och draperiet dras undan får man svaret på vilket parti man sympatiserat mest med.

Välkommen - även du som är 13 år och uppåt och ännu inte får rösta. Vi finns på Jungmansgatan 41A i Visby.

Fenix Ungkulturhus - Region Gotland