Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vi söker dig som vill bli räddningstjänstpersonal i beredskap

Publicerad 2022-08-23 08:32
Vill du vara med och bidra till säkerheten på ön? Som räddningstjänstpersonal i beredskap har du ett viktigt uppdrag vid sidan av ditt ordinarie arbete. Just nu söker Region Gotland flera nya medarbetare till arbetet som räddningstjänstpersonal i beredskap, förkortat RIB.
Att vara brandman vid en av räddningstjänstens RIB-stationer innebär att du bidrar till säkerheten på din ort. Det finns tio brandstationer runt om på ön, från Fårö i norr till Burgsvik i söder. Som räddningstjänstpersonal i beredskap är du knuten till den du bor närmast.
 
Just nu söker vi RIB-personal till nedanstående stationer runt om på ön:
  • Distrikt Norr: Fårösund, Slite
  • Distrikt Mitt: Kräklingbo
  • Distrikt Söder: Klintehamn, Hemse 
Vi söker också räddningsvärnpersonal till vår station i Garda. 
 
– Som räddningstjänstpersonal är du en viktig del i att skapa trygghet på din ort. Vi är många, men behöver bli fler och söker just nu medarbetare till flera av våra stationer, bland annat stationerna i Slite och Hemse, berättar Maria Tsakalou, rekryteringsansvarig vid räddningstjänsten.

Vad innebär det att vara räddningstjänstpersonal i beredskap?

Om du jobbar som räddningstjänstpersonal i beredskap vid en brandstation har du beredskap en vecka per månad och då kan larmet gå när som helst under dygnet. Då måste du kunna vara på brandstationen inom 5–7 minuter. Inför anställningen kommer du att genomgå en internutbildning vid stationen i Visby.
 
Många av våra anställda har ett ordinarie arbete och familj och det går utmärkt att kombinera dessa med ett yrke som RIB. Du behöver dock involvera din familj och arbetsgivare så att de vet vad som gäller när larmet går.