Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Illustration med Fenix namn

Välkommen på Fenix nyinvigning

Publicerad 2022-08-22 12:02
Nu har det blivit dags för nyinvigning av Fenix Ungkulturhus – mötesplatsen för ungdomar mellan 13 och 25 år. Den 29 augusti klockan 15.00 är alla som vill välkomna till öppet hus i våra nya lokaler på Jungmansgatan 41A i Visby. Kom och kika på våra nya lokaler, prova på lite av vårt utbud, uppleva livespelning på vår öppna scen, fika och träffa oss i personalen.

Tidigare i år flyttade Fenix Ungkulturhus från Korpen-området till nya lokaler i Gråbo. Ungdomsverksamheten har haft smygöppet på torsdagar under sommaren under det att lokalerna fixats i ordning och personalen planerat för kommande verksamhet.

- Vi har då försökt hämta in inspiration och idéer från våra besökare om vad de vill ha i huset, berättar Jean-Pierre Granvald som är fritidsledare och samordnare för Fenix Ungkulturhus.

Utbudet av aktiviteter kommer att se lite annorlunda ut än tidigare på grund av hur lokalerna är planerade. Som vanligt handlar det om kreativt skapande med konst, hantverk, musik och ungas intressen ligger i fokus. Dessutom kommer Fenix att fortsätta att jobba mycket kring samhällsfrågor genom samtal samt tema- och diskussionskvällar.

- Vi är väldigt taggade och ser fram emot hösten. Vi kommer redan första veckan att erbjuda ett arrangemang som vi tror kommer bli väldigt spännande: vår Valkompass-live, säger Jean-Pierre Granvald.

Fenix ordinarie öppettider från vecka 34 och framåt är måndagar till onsdagar klockan 15.00-21.00.

Fenix Ungkulturhus - Region Gotland