Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Veckorapport om covid-19 (statistik vecka 32)

Publicerad 2022-08-15 13:49
Under vecka 32 konstaterades 34 nya fall av covid-19 på Gotland. Det är en liten minskning från vecka 31 då 43 fall diagnosticerades.
Endast prov tagna på personal och patienter och brukare inom vård och omsorg ingår i statistiken. Antalet smittade är alltså högre eftersom mörkertalet är stort. 
 
På Visby lasarett vårdas idag två patienter med covid-19, båda med covid-19 som huvuddiagnos. Samtliga patienter vårdas på vårdavdelning. Ingen finns covid-patient inom intensivvården. 
 
Inga nya dödsfall relaterade till pandemin har tillkommit under vecka 32. Totalt har 73 personer avlidit med covid-19 på Gotland. 
 

Stanna hemma om du är sjuk, vaccinera dig om du kan

Vi är många på Gotland just nu och flera stora evenemang äger rum under sommaren. Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Det är fortsatt viktigt att vaccinera sig och att ta de påfyllnadsdoser som rekommenderas.
 
- Undvik att träffa andra om du har symtom, det gäller särskilt att inte träffa dem som har riskfaktor för allvarlig sjukdom. Tvätta händerna, hosta och nys i näsduk eller i armvecket. Vaccinera dig om du inte fått alla doserna, säger smittskyddsläkare Maria Amér.
 
Läs mer om hur covid-vaccinationerna går till på Gotland under sommaren på regionens webbplats www.gotland.se/covidvaccin.