Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Illustration av vattenslang med knut på

Region Gotland hyllar öns fulaste gräsmatta

Publicerad 2022-07-12 11:06
Nu startar tävlingen Gotlands fulaste gräsmatta på Instagram, som ett sätt att påminna om bevattningsförbudet och vikten av att hushålla med vattnet på Gotland.

Många tycker nog det är tråkigt att se gräsmattan bli gul och torr under sommarens bevattningsförbud. Men Region Gotland vill vända på det och få gotlänningar och besökare att se den torra gräsmattan som ett tecken på att man tänker hållbart och tar ansvar för våra gemensamma resurser.

- Vattenbristen på Gotland är allvarlig. Vi vill med detta initiativ lyfta fram goda föredömen och inspirera till en minskad vattenanvändning, säger Mimmi Gibson, t.f. marknads- och varumärkesansvarig för varumärket Gotland, Region Gotland.

Var med och tävla

Man deltar i tävlingen genom att dela en bild på sin gräsmatta på Instagram med hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta tillsammans med en beskrivning av gräsmattan.

Första pris är två timmars trädgårdskonsultation av Sara Gistedt hemma hos vinnaren. Navet för tävlingen är Region Gotlands Instagramkonto _livetpaon_ och hemsidan gotland.com/gotlandsfulastegräsmatta

Tävlingen startar den 12 juli och slutar vid midnatt den 14 augusti. Vinnaren utses den 17 augusti av en jury bestående av Johan Mattisson, Gotlands Media, Sara Gistedt, Saras Hem & Trädgård och Mimmi Gibson, Region Gotland. 

Läs mer om hur du är med och tävlar