Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Veckorapport om covid-19 (statistik vecka 27)

Publicerad 2022-07-11 14:19
Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 börjar Region Gotland åter publicera en veckorapport varje helgfri måndag mellan klockan 14.00 och 15.00, med start idag den 11 juli 2022. Rapporten avser nya fall med covid-19 från föregående vecka.
Under vecka 27 bekräftades 26 nya fall på Gotland. Eftersom provtagning och smittspårning för covid-19 endast görs inom sjukvården samt vård och omsorg är antalet smittade sannolikt högre.
 
På Visby lasarett vårdas idag en patient på grund av covid-19 och i smittsam fas. Patienten vårdas på vårdavdelning.

Flera äldreboenden på Gotland har smittspridning

Smittspårning pågår och personal testas före arbetspassen. Sedan den 1 juli har vård- och omsorgspersonal munskydd vid allt patientnära arbete. 

Stanna hemma om du är sjuk, vaccinera dig om du kan

Vi är många på Gotland just nu och flera stora evenemang äger rum under sommaren. Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Det är fortsatt viktigt att vaccinera sig och att ta de påfyllnadsdoser som rekommenderas. Läs mer om hur covid-vaccinationerna går till på Gotland under sommaren www.gotland.se/covidvaccin.
 
- Pandemin med covid-19 pågår fortfarande. Viruset förändras över tid och ger upphov till ökad smittspridning vilket nu sker igen. De viktigaste åtgärderna är att vaccinera sig och ta sina påfyllnadsdoser, samt att stanna hemma om man är sjuk, säger Sven Montelius, sommarvikarierande smittskyddsläkare i Region Gotland.