Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Kulturminister Jeanette Hellström intervjuas av demokratiutvecklarna Huda Omar, John Fahlström, Hilda Östergren och Noel Nilsson.

Hallå där, Huda Omar - en av Region Gotlands demokratiutvecklare

Publicerad 2022-07-06 09:40
För första gången har Region Gotland anställt feriearbetande ungdomar som Demokratiutvecklare. En av dem är 15-åriga Huda Omar, som laddar för filmpremiär i eftermiddag.

Hej Huda, vad gör en demokratiutvecklare?
- Vår huvuduppdrag har varit att göra en film om hur unga vill föra dialog med politiker och hur vi ungdomar kan vara med och påverka. Vi har planerat och gjort filmen själva och den kommer visas på Region Gotlands scen vid Fenomenalen klockan 17.00 i eftermiddag.

Varför sökte du jobbet?
- Jag, som många andra ungdomar, har många åsikter och tycker det är viktigt att ungdomars röster blir hörda. Vi ungdomar är ju framtidens politiker.

Hur har det varit att jobba som demokratiutvecklare?
- Det har varit väldigt intressant och lärorikt. Jag har inte jobbat med film tidigare men har nu fått prova på allt möjligt. Vi har också pratat med många politiker och ungdomar. Arbetet som demokratiutvecklare är en bra erfarenhet för framtiden.

Kan du berätta lite mer om filmen?
- Filmen handlar om att visa ungdomar att deras röst är viktig, att vi inte ska vara rädda att visa våra åsikter och på vilka sätt vi kan vara med och förändra.

Hur känns det inför filmvisningen i eftermiddag?
- Visningen är en stor del av uppdraget så jag hoppas att det blir bra. Jag har höga förhoppningar om att publiken som ser filmen ska förstå att ungdomar har stor betydelse i samhället.

Demokratiutvecklarnas film visas klockan 17.00. onsdagen den 6 juli på Region Gotlands scen på Fenomenalen, Skeppsbron 6 i Visby.

Mer information om evenemanget hittar du i Almedalsveckans program.