Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Eldföreställning

Jobba hos oss

Just nu söker vi en verksamhetschef, en pedagog samt några värdar för helg- och lovarbete.  

Värd

Om jobbet

Som värd på Fenomenalen är du den våra besökare möter i utställningen och i butiken. Du välkomnar besökarna, introducerar dem till utställningen, säljer biljetter och en och annan finurlighet i butiken. Under höst och vår jobbar du helger och skollov. Under sommaren när vi har öppet för allmänheten varje dag så jobbar du mer. 

Dina arbetsuppgifter

Ta emot besökare, vara i utställningen med besökare, aktivera de som behöver hjälp att komma igång, sköta kassan, hålla rent och snyggt i utställning och butik, fylla på varor. Du håller också vetenskapsshower för kalasfirare och sommarbesökare. 

Vem är du?

Du är nyfiken, social och tycker om att möta människor. Du är bra på att ta egna initiativ och är lösningsorienterad. Du går förmodligen teknik eller naturvetenskaplig linje på gymnasiet. 

Skicka in din ansökan

Beskriv vem du är, varför du vill jobba hos oss och skicka med ditt cv. Skicka din ansökan till lisa.berg@edu.gotland.se 

Verksamhetschef

Om jobbet

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Fenomenalen är ett av 20 Science Center i Sverige. Vi har alla samma uppdrag, att öka intresset för naturvetenskap och teknik.

Vi gör det med hjälp av interaktiva utställningar och spännande program och aktiviteter som skapas för förskolor, skolor och för allmänhet. Alla med lustfyllt lärande i fokus! Fenomenalen är ett litet science center där det just nu är fyra personer anställda plus de gymnasieungdomar som jobbar hos oss på helgerna. Med ett litet team är det viktigt att vi jobbar tillsammans och kan "allt" i verksamheten för att det inte ska bli sårbart. Det gör att arbetsuppgifterna är väldigt varierande.

Det fina med den här arbetsplatsen är att den ger dig möjlighet att få utlopp för din kreativitet. Dina idéer tas tillvara och du får utmana dig själv i möten med elever och andra besökare i att försöka hitta deras nycklar till naturvetenskapen. Vilket är egentligen bästa sättet för att få någon nyfiken på att veta mer?

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som verksamhetschef för Fenomenalen Science center ingår det att leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten. Du har eget ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljön på arbetsplatsen. I din arbetsgrupp ingår tre tillsvidareanställda, varav två pedagoger och en person som arbetar med kommunikation och ansvarar för butiken på Fenomenalen. Utöver dessa finns även 3-4 timanställda i din grupp.

Du kommer att vara ansvarig för att verksamheten utvecklas och bedrivs inom de ekonomiska ramarna. Du behöver ta ansvar för både befintliga och nya samarbeten och projekt samt i vissa fall ansvara för att pengar söks till projekten. Det ligger inom ditt ansvarsområde att initiera och driva i olika typer av projekt i samarbeten med regionen eller andra aktörer.

I tjänsten ingår nätverkande med olika personer och organisationer. Du har mycket frihet att vara kreativ inom de ramar som finns.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom, ett för tjänsten, relevant område. Det skulle tex. kunna vara en lärarutbildning, rektorsutbildning, teknisk utbildning, ingenjörsutbildning eller en annan naturvetarutbildning. Vi ser det nödvändigt för tjänsten att du har ledarerfarenhet, gärna från en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande om du har pedagogisk erfarenhet inom naturvetenskap och teknik.

Du har erfarenhet av att självständigt driva en verksamhet med budget- och personalansvar. Du är en kommunikativ ledare som har lätt för att samarbeta och du kommunicerar obehindrat på svenska likväl som engelska i både tal och skrift.

Det är viktigt att du har ett intresse och engagemang kring naturvetenskapliga och tekniska frågor och vi ser gärna att du har ett entreprenöriellt tänkande. Du är kreativ och idérik och arbetar självständigt efter givna ramar. Som person är du nyfiken och testar gärna nya saker. Du är bekväm med nätverkande och har en förmåga att att bygga goda, tillitsfulla relationer. För att vara den vi söker behöver du ha B-körkort.

Vid tillsättningen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Sök jobbet som verksamhetschef

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/857
Kontakt
Bo Eriksson, kvalitéts- och utvecklingschef
bo.eriksson@edu.gotland.se
 Publicerat
2022-07-14
Sista ansökningsdag 2022-08-16

Science Center Pedagog 

Om jobbet

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Fenomenalen är ett av 20 Science Center i Sverige. Vi har alla samma uppdrag, att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Vi gör det med hjälp av interaktiva utställningar och spännande program och aktiviteter som skapas för förskolor, skolor och för allmänhet. Alla med lustfyllt lärande i fokus!

Fenomenalen är ett litet science center där det just nu är fyra personer anställda plus de gymnasieungdomar som jobbar hos oss på helgerna. Med ett litet team är det viktigt att vi jobbar tillsammans och kan "allt" i verksamheten för att det inte ska bli sårbart. Det gör att arbetsuppgifterna är väldigt varierande.

Det fina med den här arbetsplatsen är att den ger dig möjlighet att få utlopp för din kreativitet, dina idéer tas tillvara och du får utmana dig själv i möten med elever och besökare i att försöka hitta deras nycklar till naturvetenskapen. Vilket är egentligen bästa sättet för att få någon nyfiken på att veta mer?

Är du en driven pedagog med erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete som brinner för hållbarhet, naturvetenskap, matematik och teknik? Är du sugen på att skapa något större för fler? Vill du pröva dina vingar i en spännande verksamhet? Då kanske du är vår nya kollega!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en skicklig pedagog och som vill testa olika sätt att lära ut.
Du ansvarar för pedagogisk utveckling, planering och genomförande av aktiviteter. Det handlar både om skolbesök, lärarfortbildning och andra aktiviteter som syftar till att fler inspireras och intresseras av naturvetenskap och teknik. Rollen är både kreativ, strategisk och operativ. Du förväntas kunna möta människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Dina arbetsuppgifter förutsätter ett nära samarbete med övriga kollegor.

Du kommer att ansvara för NTA- natur teknik för alla. Din roll som samordnare innebär att du just samordnar utbildningar, lån och hantering av temalådor.

Vem är du?

Du har Högskole- eller universitetsutbildning, med goda ämneskunskaper inom naturvetenskap, matematik och teknik. Bra om du har några års arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet och ett intresse för och kunskap om programmering. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Körkort är ett krav.

Det är meriterande om du är legitimerad lärare i MA|NO|TK och har erfarenhet av att undervisa i åk 7-9 och/eller gymnasiet. Du har ett intresse och kunskap kring ny teknik och digitalisering och även har erfarenhet av fortbildning för vuxna.

Du är kreativ, initiativrik, engagerad och lösningsorienterad, är flexibel och trivs i en föränderlig miljö. Är service- och kundorienterad och kan inspirera andra samt snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och kunskapsområde. Du är resultatorienterad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Sök jobbet som Science Center Pedagog 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/672
Kontakt

Lisa Berg, 0498-26 34 72

Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-16