Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Aspirerande författare sökes!

Publicerad 2022-06-15 09:33
Har du skrivit en roman, men vet inte hur du ska få den utgiven? Sitter du fast i skrivandet och behöver hjälp att ta dig ut? Har du idéer som du vill bolla med en erfaren författare? Nu har Gotlands alla aspirerande skribenter chansen att få hjälp av en mentor.
I höst satsar Region Gotland på en helt ny metod för att stärka den litterära sektorn. Modellen kommer från Region Uppsala där den funnits sedan 2017 och varit mycket uppskattad. En etablerad författare fungerar som mentor åt den som är precis i början av författarbanan. Region Gotland matchar mentor och adept och står för ett arvode till mentorn. 
 
Syftet med mentorskapsprogrammet är att stödja och utveckla lokala författarskap, stärka det litterära nätverket på ön och ta tillvara på de professionella aktörernas kunskaper och erfarenheter. 
 
Ansökan sker under sommaren via ett e-formulär på Region Gotlands hemsida. Mentor och adept träffas sedan vid tre till fyra tillfällen under höstterminen. Sista ansökningsdag är den 21 augusti 2022.
 
– Förhoppningsvis leder detta till en uppsjö av nya gotländska författare. Jag tror att det finnas massor av spännande berättelser runt om på ön som väntar på att bli berättade, säger Moa Candil, litteraturutvecklare på Region Gotland.