Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Snart är biblioteket i Hemse mera öppet!

Publicerad 2022-05-19 08:30
Från och med fredag den 20 maj kommer du att kunna besöka biblioteket i Hemse oftare - men med självbetjäning. Biblioteket blir då ett av Gotlands tre så kallade Meröppet-bibliotek.

Fredag 20 maj klockan 13.00 inviger vi att Hemse bibliotek blir ett så kallat Meröppet bibliotek. Detta firas med tal och bandklippning av Fredrik Gradelius, ordförande i kultur- och fritidsberedningen. Alla som vill är välkomna att vara med.

Biblioteket som ett extra vardagsrum

Anna Malkan Nelson är enhetschef för biblioteken på Gotland och hon är mycket nöjd över att Hemse bibliotek nu blir mer tillgängligt.

- Det här är ett viktigt steg för Biblioteken på Gotland. I och med att vi nu inför Meröppet på Hemse bibliotek möjliggör vi för invånare på södra Gotland att använda biblioteket när det passar dem. Vi vill att biblioteken skall vara ett extra vardagsrum, en mötesplats, en oas, en plats som du får göra till din.

Vad är ett Meröppet bibliotek?

Meröppet betyder att biblioteket har öppet med självbetjäning utöver de vanliga tiderna. Förutom Hemse så har även Roma och Slite Meröppet-bibliotek.

Hur får jag tillgång till Meröppet?

Alla som har fyllt 18 år kan registrera sig som Meröppet- användare på det bibliotek man vill bli användare. Det går inte att göra digitalt utan måste göras på plats.

Hur fungerar Meröppet?

Meröppet bygger på att du kan göra dina ärenden själv. Du får tillgång till biblioteket även på tider då personalen inte är på plats. Det kan finnas personal på plats men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider.

Vilka tider är det Meröppet på Hemse?

Du hittar öppettider till alla öns bibliotek på https://bibliotek.gotland.se/ombiblioteken/oppettider.html

Vad kan jag göra på biblioteket under Meröppet?

  • Låna och lämna böcker och andra medier i självbetjäningsautomaten.
  • Hämta reserverade böcker och andra medier.
  • Använda datorer och Wifi. Utskrift och kopiering är endast möjlig under bemannad öppettid.
  • Läsa tidskrifter och äldre dagstidningar (dagens tidningar finns på plats i mån av möjlighet).
  • Studera, umgås, ha bokcirkel mm
  • Du kan som Meröppet-användare ta med dig familj och vänner men du ansvarar för personer i ditt sällskap.Vill du veta mer kontakta gärna Anna Malkan Nelson.

E-post: anna.nelson@gotland.se

Telefon 0498- 29 90 54