Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Stor drop-in på Wisbygymnasiet för sommarjobb inom omsorgen

Publicerad 2022-02-28 10:24
Är du sugen på att arbeta inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning eller inom äldreomsorgen? Under två dagar på sportlovet anordnas drop-in för sommarjobb.
- På plats kommer det finnas medarbetare som kan berätta mer om det viktiga arbete de gör som betyder så mycket för många. Från verksamheterna kommer både sjuksköterskor, undersköterskor och boendeassistenter delta, säger Jane Sandberg, enhetschef på rekrytering- och bemanningsenheten i socialförvaltningen.
 
Det behövs personal som är utbildad inom vård och omsorg men även personer som saknar tidigare vårdutbildning är välkomna att söka. I ett samarbete med vuxenutbildningen erbjuds de utan tidigare erfarenhet en kortare utbildning för att känna sig trygga i arbetet.
 
Tjänsterna finns inom äldreboenden, hemtjänsten och med personer med funktionsvariationer.

Intervju på plats

Den som bestämmer sig för att söka, kan träffa rekryterare direkt på plats för en första kortare intervju. Man behöver ha fyllt 18 år om man inte går vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet.

En framtidsbransch i utveckling

Tanken med dagen är att visa de möjligheter som finns inom vård- och omsorg och inspirera personer att prova nya vägar. Socialförvaltningen erbjuder många olika yrkesmöjligheter, roller och verksamhetsområden.
 
- Det är en framtidsbransch i utveckling vilket ger mängder med chanser till arbete, säger Jane Sandberg.
 
Tid och plats: 1-2 mars kl. 10.00 - 16.00 i Wisbygymnasiets matsal
 
Under våren kommer det att finnas fler tillfällen till drop-in-tider för sommarjobb.