Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Återbruk startas på återvinningscentralen i Visby

Publicerad 2021-12-15 12:55
Från och med den 15 december kan man lämna hela och rena saker på ÅVC-Visby som kommer att återbrukas!
- Saker och produkter kan användas om och om igen av andra som behöver dem mer. Därför har vi nu inlett ett regioninternt samarbete med den dagliga verksamheten Överskottet, berättar avfallsutvecklare Ingalill Gerber Lindgren på teknikförvaltningen.

Återbruket på ÅVC-Visby drar igång lite försiktigt i form av en container där besökare till återvinningscentralen kan lämna saker som man inte längre vill ha eller behöver. De kan komma till nytta och glädje för någon annan. Återbruk är en fin sak, det är omtanke.

Viktigt att betona är att sådant som lämnats där, får inte tas av någon annan. De kommer att hämtas av den Dagliga verksamheten Överskottet och efter genomgång/rengöring går de till försäljning vid Överskottets lokaler på Hantverksgatan 4, Visby.

Pengarna går in i Överskottet

- Det kommer bli ett jättefint tillskott till vår verksamhet. De pengar vi får in för försäljningarna går oavkortat och direkt in i vår egen budget här på Överskottet, förklarar Katarina Lawergren som är enhetschef på socialförvaltningen.

Bland de saker/produkter du kan lämna till Återbruket är hela och rena saker som exempelvis möbler, böcker, elprodukter, husgeråd, trädgårdsredskap, heminredning, tavlor, sport- och fritidsartiklar, leksaker, verktyg, cyklar och cykeldelar samt visst byggmaterial så som oöppnade paket av parkettgolv och kakel.

Återbruket är öppet de tider ÅVC-Visby är öppet.