Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Estetkören på Wisbygymnasiet för några år sedan. Foto: Mikael Marmont.

Wisbygymnasiet bjuder på luciatåg live via WEBB-TV

Publicerad 2021-12-08 15:28
Luciafirandet blir lite annorlunda i år för många, då vi inte kan träffas i större samlingar på grund av den pågående coronapandemin. Glädjande nog kan du och alla andra gotlänningar njuta av Wisbygymnasiets luciatåg som sänds live via gotland.se på måndag den 13 december med start klockan 9.30.

Det kommer framföras traditionella jul- och luciasånger som Gläns över sjö och strand och Staffansvisa men också folkmusik och melodier från 1500-talet. Sjunger gör Wisbygymnasiets estetkör – elever på det estetiska programmets inriktning musik. Programmet pågå cirka 35 minuter. Körledare tillika dirigenter är Aina Lindqvist och Maria Wessman Klintberg.

- På detta sätt vill vi på Wisbygymnasiet dela med oss av skolans luciafirande till resten av Gotlands befolkning. Skolan har en tradition av att ha ett luciatåg som bjuder på otroligt vacker sång. Jag brukar alltid bli helt varm inombords när jag hör dem sjunga, säger Wisbygymnasiets biträdande rektor Karin Lekander, som är ansvarig för det estetiska programmet.

Till Wisbygymnasiet