Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Populärt med drop-in-vaccination mot covid-19

Det är många som väljer att besöka en drop-in-mottagning för vaccination mot covid-19. Ibland är kön lång, vilket innebär väntetid för den som vill vaccinera sig.
Region Gotland erbjuder vaccination mot covid-19 på drop-in för personer födda 2005 eller tidigare. Det går bra att besöka en drop-in-mottagning för både dos 1, dos 2 och dos 3, förutsatt att du tillhör den grupp som rekommenderas aktuell vaccination. För dos 3 är det också viktigt att det har gått minst sex månader sedan du fick dos 2.
 

Risk för väntetid

Drop-in-mottagningarna är välbesökta och ibland blir det kö. Det innebär att du som väljer att besöka en drop-in-mottagning för din vaccination kan behöva vänta på att få komma in. Om du vill slippa väntetid rekommenderar vi att du bokar tid på 0498-26 98 00 (bokningen är öppen på vardagar kl. 6.30–15.30). För att boka dos 3 ska du vara född 1951 eller tidigare. 
 
– Det är väldigt roligt att drop-in-mottagnignarna har blivit så populära. Vi vill förstås erbjuda vaccination till alla som kommer hit, men det kan bli väntetid och om det är riktigt många som kommer kan drop-in-tiderna ta slut. Det är det bra att vara beredd på, säger Kerstin Lindgren, chef för pandemienheten vid Region Gotland.
 

Drop-in erbjuds enbart för vaccination mot covid-19

Just nu är telefonbokningen öppen också för bokning av säsongsinfluensavaccination, för de personer som rekommenderas vaccinationen. På drop-in-mottagningarna erbjuds dock enbart vaccination mot covid-19.
 

Öppettider

Drop-in-mottagningarnas öppettider varierar vecka för vecka.