Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Kaffepanna över öppen eld.

Välkommen till Skogens dag på lördag!

Publicerad 2021-10-21 10:57
Packa matsäcken, sätt på kläder efter väder och ta med familjen ut på ett lärorikt äventyr. Lördagen den 23 oktober klockan 10.00 - 14.00 kan du bland annat gå en skogsslinga, träffa scouter, jägare och titta på skogsmaskiner.
Tid: Lördagen den 23 oktober mellan klockan 10.00 och 14.00 
Plats: Fröjel Lilla Hajdes 725 på västra Gotland.
 
Ta bussen gratis till och från Skogens dag. Under dagen kommer det att gå bussar från Hemse, Klintehamn och Visby. 
 
 
Vad händer på Skogens dag?
Nu är det dags för Skogens dag! Med Skogens dag vill vi uppmärksamma skogens olika värden och betydelse för Gotlands utveckling.
 
Under dagen finns möjlighet att vandra en skogsslinga där du bland annat kan få se hur man använder drönare i skogsbruket, hur man arbetar med natur- och miljöhänsyn i skogsbruket och få demonstration av skogsskötsel med föryngringsavverkning, plantering, viltfrågor, röjning och gallring med mera.
 
Du kan också passa på att besöka Skogstorget där du kan träffa olika företag och organisationer inom skog, trä och friluftsliv. Passa på att prata med olika organisationer och lära dig mer om skogens värden.
 
 
Arrangörer av Skogens dag
Arrangemanget genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och organisationerna bakom Gotlands Skogsstrategi; Mellanskog, LRF Gotland, Naturskyddsföreningen, Region Gotland, Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen.