Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Solbergabadets bassäng

Solbergabadet öppnar upp för allmänheten

Publicerad 2021-10-06 15:48
Måndagen den 11 oktober öppnar Solbergabadet i Visby för allmänheten igen. Då tas också kravet på att förboka tid bort. Men även om många restriktioner och rekommendationer har hävts är det fortsatt viktigt att förhindra smittspridning av covid-19.

Under pandemin har Solbergabadet varit stängt under en längre tid och har sedan i somras enbart haft öppet för besökare som bokat tid i förväg. Från och med måndagen den 11 oktober öppnar Solbergabadet upp för allmänheten igen, utan maxantal eller krav på tidsbokning.  

– Det här har vi längtat efter, både badets personal och våra besökare. Men om personalen upplever att det är för trångt så kommer vi be besökare att vänta vid entrén innan vi släpper in fler, säger Pär Gustavsson, enhetschef på fritidsenheten, Region Gotland.
 
Solbergabadet, med sin äldre prägel från 1961, har särskilda förutsättningar med små omklädningsrum och få duschar. För att badet ska kunna vara öppet på ett smittsäkert sätt är det viktigt att alla följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd som fortfarande gäller. 

Tänk på detta inför ditt besök till Solbergabadet:

  • Besök oss bara om du är fullt frisk. 
  • Ovaccinerade och personer som inte är fullt vaccinerade ska hålla avstånd till andra och undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. 
– Besökstrycket är vanligtvis högst under fredagar och helger samt under skolloven. Vill man undvika trängsel är det en god idé att besöka oss andra tider i veckan, om man har möjlighet, säger Pär Gustavsson.