Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Dags för Visbydagen och Kultur i natten

Publicerad 2021-09-30 16:35
Under Visbydagen och Kultur i natten kan du ta del av aktiviteter och evenemang från torsdag 30 september till söndag 3 oktober.
Visbydagen och Kultur i natten innehåller i år rekordmånga evenemang. Här finns något för alla. Dagarna bjuder på konserter, teater, dans, shopping, rundvandringar i världsarvet och mycket mer.
 
Här kan du läsa om några program som Region Gotland arrangerar under dagarna:
 

Almedalsbiblioteket i Visby har precis fyllt 20 år. Det firas i helgen, i samband med Visbydagen/Kultur i natten på lördagen den 2 oktober. Där blir det bland annat en fotoutställning i foajén, en utställning kring biblioteken i Visby på plan 3 och föreläsningar.

På Almedalsbibliotekets barnavdelning kan man även spela brädspel i sagorummet och ta del av utställningen Visbytryck, en elevutställning från Solbergaskolans grundsärskola 4-9.
 
På Gotlands Kulturrum på Specksrum 6 i innerstan arrangeras kulturfestivalen Mixed Minds. Lokala kulturskapare presenterar verk som tar avstamp i vår tid just nu under pandemin.  Välkommen att ta del av utställningar, visningar, performence och samtal.
 
I gallerian på Östercentrum visas de cirka 100 bilder som har skickats in till fototävlingen för barn och ungdomar, en tävling som är en del av Världsarvsdagen.