Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Årets studie- och yrkesmässa blir digital

Publicerad 2021-09-30 15:00
Nu börjar det dra ihop sig för årets studie- och yrkesmässa Framtid Gotland. I år äger den rum under en dag: tisdag den 9 november och i år blir det ett heldigitalt koncept.

Studie- och yrkesmässan har genomförts årligen sedan år 2000, för elever i årskurs 8 och 9 på jakt efter insikt om vilken framtid de ska välja. Förutom förra året då mässan ställdes in på grund av coronapandemin.

Men nu är det alltså dags igen.

- Vi sitter fortfarande och planerar för fullt, men vi vill ändå gå ut med ett sorts ”save the date” för den 9 november till bland annat vårdnadshavare och samarbetspartners, säger Eva Flemming, enhetschef vid avdelningen arbetliv och etablering, inom utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, som ansvarar för mässan och dess program.

Syftet med mässan är som tidigare - att bidra till att eleverna ska kunna göra väl underbyggda framtidsval kring studier och yrke. Och inte allt för långt borta i tiden hägrar ju gymnasievalet som inleds i slutet på januari 2022.

Kort om årets studie- och yrkesmässa Framtid Gotland:

  • Studie- och yrkesmässan är öppen för eleverna klockan 8.00-15.30. Mässan besöks via en plattform och utspelar sig i en rörlig 3D-miljö med olika mässhallar och montrar man kan besöka. Det kommer att göras några livesända inslag.
  • I mässans entré finns det en bemannad reception där man kan få mer information om studie- och yrkesmässan och ställa frågor.
  • I varje mässmonter kommer det finnas möjlighet att ladda ner informationsmaterial, se filmer, chatta eller ha videosamtal med utställare - det vill säga bland annat elever och lärare från respektive gymnasieprogram. På plats finns även studie- och yrkesvägledare som man kan rådgöra med samt olika branschföreträdare.
  • Vårdnadshavare till elever i årskurs 8 och 9 kommer att kunna besöka studie- och yrkesmässan på drop-in kvällstid klockan 17.00-20.00, för att kunna stötta sina väljande elever.

Webbsidan om studie- och yrkesmässan kommer att uppdateras med mer detaljerad information allt eftersom: www.gotland.se/framtidgotland