Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Ett urval av de särskilda uppdrag som kommer att presenteras på Mixed Minds. Foto: Privata

Kulturfestivalen Mixed Minds visar konst och kultur skapad under pandemin

Publicerad 2021-09-27 12:14
I samband med Visbydagen den 2-3 oktober arrangerar Region Gotland kulturfestivalen Mixed Minds på Gotlands Kulturrum i Visby. Sammanlagt visas 27 konstverk och work-in-progress av gotländska kulturskapare. Det är resultatet av de särskilda uppdrag som Region Gotland utlyste i november 2020 som nu visas upp för allmänheten.

Under den fullspäckade helgen 2-3 oktober fylls Gotlands Kulturrum av teckningar, smycken, koreografier, skulpturer, scenframträdanden, fotografier, bokproduktioner, liverollspel med mera som skapats av professionella lokala kulturskapare under pandemin. Ett flertal av kulturskaparna kommer att finnas på plats för att berätta mer om sina projekt.

Några axplock ur programmet är artisten Clara Strauch som ger en timmes lång konsert på lördagskvällen med nyskriven musik från albumet Lilith. John Jakobsson medverkar med Natural Habitat, en skulptur inspirerad av en hästskofladdermus som håller sig fast i taket med avgjutningar av konstnärens egna händer. Emma Hanquist visar upp delar av sin Coronadagbok som resulterade i en bild om dagen med start på nyårsdagen 2021 och Peter Losonci tar med sitt rollspelskoncept Swords and Sorcery till Kulturrums gård på söndagen.

Coronapandemin förändrade arbetsmarknaden radikalt för kulturskapare. Sedan november förra året har totalt 55 gotländska kulturskapare tilldelats så kallade särskilda uppdrag av Region Gotland. Första utlysningen var i november 2020 då konstnärens blick på pandemin efterfrågades. Syftet var att stärka villkoren för skapande och vitalisera kulturutbudet för allmänheten. Verken som visas på Mixed Minds kulturfestival 2-3 oktober har alla påbörjats och färdigställts i utlysningens första omgång. Mixed Minds är öppen för allmänheten och det är fri entré.

Läs mer om Mixed Minds och se hela programmet

Läs mer om de särskilda uppdragen november 2020

Bild: Ett urval av de särskilda uppdrag som kommer att presenteras på Mixed Minds. Foton: privata.