Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Samhällsbyggnadsdirektör Johan Åberg slutar

Publicerad 2021-09-13 11:06
Region Gotlands samhällsbyggnadsdirektör Johan Åberg har arbetat sedan september 2016 och gjort betydande förbättringar inom samhällsbyggnadsförvaltningen. Johan kommer att lämna den rollen i samband med att hans förordnande går ut under 2022.

-Johan har informerat mig om att han vill avsluta sin karriär och gå i pension. Johan har med sin stora kompetens kring samhällsbyggnad skapat en trygghet inom verksamheten. Den insats han har gjort i Region Gotland och i samhällsbyggnadsförvaltningen är viktig och kommer att verka länge, säger Peter Lindvall, regiondirektör.

-Jag har bestämt mig för att kliva in i nästa fas i livet och är mycket glad över de år jag fått vara en del av Region Gotland och samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi har många engagerade och duktiga medarbetare som kommer att säkerställa att vårt viktiga arbete lever vidare, säger Johan Åberg, samhällsbyggnadsdirektör.

-Gotland står inför betydande utmaningar inom samhällsbyggnadsområdet framöver där bland annat Region Gotland har en central roll. Arbetet med att utveckla vår samhällsbyggnadsprocess har pågått under de senaste åren och vi står nu i ett läge där vi behöver ta flera nästa steg, säger Peter Lindvall.

Rekryteringen av ny samhällsbyggnadsdirektör påbörjas inom kort.

 

Vill du veta mer, kontakta gärna Peter Lindvall, regiondirektör, telefon 0707 22 18 98