Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Illustration av cyklande person i stadsbebyggelse

Mer om DiSa

Vill du veta hur vi jobbat med hållbarhet och kvalitet, förändringsledning eller hur DiSa finansierats? Här har vi samlat mängder med information om hur man driver ett projekt som DiSa.

Tips! Kolla in informationsgrafiken Här var vi, här är vi, hit ska vi som du hittar längst ner på den här sidan.

Organisation och arbetssätt

Hur driver man egentligen ett projekt som DiSa? Här kan du läsa mer om hur vi arbetat och vad vi lärt oss längs vägen om allt från rekrytering, finansiering, organisation och inte minst; mod och att våga göra fel.

Organisation och arbetssätt

Kommunikation

Syftet med kommunikationen har varit att stödja projektets mål och vara tydlig, tillgänglig, inbjudande och öppna upp för dialog med projektets målgrupper.

Kommunikation

Samarbete

För att skapa en sömlös digital samhällsbyggnadsprocess är samarbete och samverkan över gränser helt avgörande för ett gott resultat. DiSa har arbetat med samarbete och samverkan på olika sätt och som en röd tråd genom hela projektet.

Samarbete

Hållbarhet och kvalitet

Genom hela projekttiden har DiSa arbetat med hållbarhetsfrågorna i centrum. Bland annat har flera stora tillgänglighetssatsningar gjort, delaktigheten utvärderats och komplexa frågor kring ekologiska hållbarheten utretts. 

Hållbarhet och kvalitet

Utvärdering och lärande

En viktig del av DiSa-projektet är att löpande utvärdera arbetssätt och resultat, samt utifrån dessa utvärderingar förbättra projektets processer.

Utvärdering och lärande

Förändringsledning

Den digitala förbättring som gjorts i DiSa har inneburit ändrade processer och arbetssätt för medarbetarna inom samhällsbyggnads­processen på Gotland och här har förändringsledningen haft en viktig roll.

Förändringsledning

DiSa in english

A brief summary of the project in english.

DiSa in english

Dokumentation och fördjupning

Här hittar du projektets slutrapport och alla bilagor

Dokumentation och fördjupning

Ungefär halvvägs genom projektet tog vi fram en informationsgrafik för att göra det enkelt att följa projektets utveckling. I delprojekt för delprojekt beskrev vi vårt arbete, hur det såg ut innan DiSa, var vi var och var vi ska. Skrolla dig nedåt i grafiken, eller klicka här för att öppna den i helskärm. 

Grafiken uppdaterades med jämna mellanrum fram till projektavslut.