Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C) och regiondirektör Peter Lindvall kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Kronprinsessparet på digitalt besök hos regionledningen

Publicerad 2021-06-15 13:18
Tidigare i dag träffade regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C) och regiondirektör Peter Lindvall kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett digitalt möte. Det blev ett samtal med fokus på pandemins påverkan på Gotland, men också om regionens utveckling i stort.

Kronprinsessparet genomför digitala möten med kommunerna runt om i Sverige för att skapa sig en bild över hur pandemin påverkat landet och den 15 juni hade turen kommit till Region Gotland.

– Vi pratade om hur pandemin har påverkat oss här på ön och vi fick tillfälle att bland annat berätta om vår fantastiska personal som arbetat för att ställa om under året, säger Eva Nypelius.

Kronprinsessparet, som besökt Gotland vid flera tillfällen både officiellt och inofficiellt tidigare, var väl pålästa och ställde nyfikna frågor om Gotland.

– Vi samtalade om Gotlands utveckling, den positiva befolkningsutvecklingen, bostadsbyggande och givetvis betydelsen av bra kommunikationer med såväl färja som flyg. Vi lyfte också det goda samarbete som finns kring hur vi kan arbeta förebyggande med att förhindra trängsel och smitta. Kronprinsessan lyfte speciellt covid-riddarna som ett bra och trevligt exempel, säger Eva Nypelius.

– Deras engagemang för regioner och kommuner är imponerande och det kändes bra att få möjlighet att samtala om Gotland och vår utveckling, säger Peter Lindvall.

Kronprinsessparet uttryckte hur trevligt det var att komma till Gotland för att få veta mer om Region Gotland och hur vi har påverkats av pandemin, även om mötet var digitalt. Under mötet framförde kronprinsessparet en hälsning till alla Gotlands invånare.

Avslutningsvis hälsades kronprinsessparet varmt välkomna till Gotland, när möjlighet ges efter pandemin.