Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Maria Helander och Marina Sångängel invigde de nya lokalerna i Hemse.

Nu är Navet i Hemse invigt

Publicerad 2021-06-11 15:05
På fredagen invigdes nya lokaler för daglig verksamhet och träffpunkt i Hemse.
Det är de före detta verksamheterna på Storgatan 20 och i Läkarvillan som nu flyttar in under samma tak. Den nya adressen blir vårdcentrum på Hagagatan 30 och verksamheten får namnet Navet.
 
- Nu är Sudrets alla dagliga verksamheter samlade på ett ställe, sa Marina Sångängel, deltagare i daglig verksamhet. Det var också hon som klippte bandet och därmed officiellt öppnade de nya lokalerna.
 
Den dagliga verksamheten kommer att ha samma inriktning som tidigare men med större möjlighet att anpassa aktiviteterna efter deltagarnas önskemål och intressen. Det handlar om kreativa aktiviteter som måleri, textiltryck, snickeri, trädgårdsskötsel och vissa uppdrag för externa kunder.
 
Den öppna verksamheten träffpunkten, som också ryms i lokalerna, välkomnar personer med psykisk funktionsnedsättning. Även de kan ta del av de kreativa aktiviteterna eller bara komma och ta en fika och prata lite.
 
- Syftet med att vi nu går samman och flyttar till nya lokaler är att kunna erbjuda en bättre inomhusmiljö och ännu bättre verksamhet både för deltagare och medarbetare, säger enhetschef Maria Helander.
 
Hon hoppas att flytten blir en nystart för alla.
 
- Vi hoppas också att vi kan locka till oss fler yngre personer med psykisk funktionsnedsättning till träffpunkten, säger Maria Helander.
 
Till invigningen hade de nya lokalerna smyckats med ballonger och blommor och det bjöds på kaffe och tårta.
 
- Men invigningen blev för en liten skara så att vi kunde hålla det coronasäkert, säger Maria Helander.