Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

”Covidriddarna” rider igen

Publicerad 2021-05-28 08:04
Förra sommaren syntes riddarsällskapet Torneamentum runt om på ön för att hjälpa till att minska risken för smittspridning av coronaviruset – nu rider de igen. Region Gotland har anlitat riddarna under högsommarveckorna med start vecka 27.

Under veckorna 27-31 kommer ”Covidriddarna” från Torneamentum åter att rida ut i Visby och till välbesökta platser runt om på Gotland där det finns risk för trängsel. Syftet är att sprida budskap för att minska smittspridningen av Covid -19. Denna sommar blir flaggorna röda och pryds med budskapen – tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

  -Vi är så glada över att ”Covidriddarna” har möjlighet att ställa upp även nu i sommar för att påminna gotlänningar och besökare om att vi fortsatt är i en pandemi, som ställer stora krav på oss alla. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd och undvika trängsel - och det gäller alla, vaccinerade såväl som ovaccinerade, säger Maria Amér, smittskyddsläkare, Region Gotland.

-Vi är såklart jättestolta för att få vara med och bidra till att minska smittspridningen. Förra sommaren fick vi en överväldigande positiv reaktion från människor vi mötte och även nationellt uppmärksammades vår insats. Det känns som att vi gjorde en meningsfull insats, säger Lennart Borg, projektledare för riddarsällskapet Torneamentum.

Förra sommaren anlitades riddarna i samarbete mellan Region Gotland och  näringslivsorganisationer på Gotland, i år är det regionen som finansierar.