Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Visbys uteliv på kvällen

Vi vill gärna se fler vuxna på stan på skolavslutningskvällen

Publicerad 2021-05-27 14:30
Snart är det dags för alla elever att gå på sommarlov. En uppmaning till föräldrar är att vara med och röra sig på stan den 4 juni då det är studentavslutning på gymnasiet och den 10 juni då det är skolavslutning för grundskolan. Detta för att öka lugnet och tryggheten på stan.

Skol- och studentavslutningen är tillfällen då många ungdomar är ute och rör sig på kvällen. Region Gotlands fältgrupp kommer att finnas ute i miljöer där ungdomar rör sig för att skapa en trygg kväll. Om du är förälder till en ungdom som kommer att röra sig ute under kvällen: hjälp till genom att ge dig ut och kvällsvandra.

Region Gotland kommer tillsammans med Polisen Gotland ha en "kaffekiosk" längs strandpromenaden i Visby, i höjd med Kallis, som är öppet mellan klockan 20.00 och 02.00 de aktuella datumen. Kom gärna förbi och prata. Där finns möjlighet att komma i kontakt med Region Gotlands fältgrupp eller polis.

Föräldrar och andra som är oroliga, har frågor eller vill tipsa Region Gotlands fältgrupp om att ”här borde ni vara” kan under den aktuella kvällen ringa: 070-788 77 91 eller 073-765 80 03.

Ungdomsgårdar håller öppet på skolavslutningsdagen

Fyra ungdomsgårdar håller öppet den 10 juni klockan 17.00-23.00; Puma i Visby, Amor i Roma, KUFF i Klintehamn och Bubblan i Slite och det kommer genomföras ett evenemang kallat ”Gårdskampen”. Maximalt antal besökare som tas emot på varje ungdomsgård är 20.

Ungdomar behöver göra en anmälan för att kunna delta. Antingen via Discord eller direkt till någon av ungdomsgårdarna. Det går även bra att anmäla sig via instagram – sök efter fritidsledarnagotland.

Självklart går det även att delta online via Discord under hela kvällen.

Den 4 juni, vid studentavslutningen, är inte ungdomsgårdarna öppna.

Läs mer om ungdomsgårdarna här www.gotland.se/ungfritid