Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Anmäl evenemang till årets digitala Almedalsvecka

Publicerad 2021-04-21 09:11
Årets Almedalsvecka blir som tidigare berättat ett fyradagars digitalt arrangemang mellan den 4 och 7 juli. Alla evenemangen presenteras på Almedalsveckan Play och blir på så vis tillgängliga för alla. Detta betyder att alla som är intresserade av samhällsfrågor kan delta. Om du vill genomföra ett digitalt evenemang under veckan – anmäl det gärna redan nu!

Det är som vanligt öppet för alla personer och organisationer att anmäla sina evenemang till Almedalsveckan. Det som skiljer sig från tidigare år är att alla evenemang som genomförs i år enbart är digitala. Det blir enkelt för dig som publik/åhörare – du kan vara varsomhelst och ändå ta del av evenemangen när det genomförs.

Själva plattformen för de digitala evenemangen är den nya kanalen Almedalsveckan Play. Evenemangen på playkanalen är de som är godkända för att vara en del av det officiella programmet och varje arrangör ansvarar för sitt evenemang, vad gäller innehåll och medverkande.  

- Istället för att i år vara på plats i Almedalen och Visby, hoppas vi att alla samhällsengagerade hittar till Almedalsveckan Play, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan. Evenemangen kommer att kunna följas i realtid, när de genomförs. Men man kommer också kunna ta del av vissa i efterhand. De evenemang som spelas in kommer att ligga kvar på vår playkanal för eftertittning, om arrangören tillåter det, fram till april nästa år. Det blir en fantastisk kunskapsplattform för alla.

Arrangörer som ansöker och godkänns i det officiella programmet, får per automatik även sitt evenemang sök- och sebart på Almedalsveckan Play. Deltagare kan se evenemangen direkt på Almedalsveckan Play, alternativt klicka sig vidare till arrangörens plattform för ett interaktivt deltagande.

Almedalsveckan Play är kostnadsfri för både arrangörer och deltagare att använda. För arrangörer innebär det att deras evenemang finns sökbara förutom i det officiella programmet och Almedalsveckan Play, även i den officiella appen Almedalen Just Nu.

- Var med du också med din hjärtefråga! Behovet av samtal och möten kring hur vi utvecklar vårt samhälle har aldrig varit viktigare än nu, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan.