Kontakt

Jeanette Jussila, legitimerad restauranglärare
jeanette.jussila@gotland.se
Tel: 070 – 788 78 80
 

Camilla Jåfs, samordnare yrkesutbildningar
camilla.jafs@gotland.se
Tel: 0498 – 20 36 36

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Dukat bord på resturang

Gästvärd med sfi/sva - start augusti

I den här utbildningen får du lära dig att ge god service till gäster och att servera i restaurang eller matsal. Du får också lära dig frukost- och bufféservering och hur man gör dukningar och dekorerar en matsal. Du får kunskaper om hygien och om lagar och bestämmelser som gäller för att arbeta inom restaurang eller servering.

Du får bland annat lära dig om kalla och varma drycker, hur de tillverkas, hur de används och hur de ska serveras. Du får kunskaper om måltiden som helhetsupplevelse och du får lära dig olika sätt att kombinera mat och dryck.

Det ingår APL (Arbetsplatsförlagd undervisning = praktik) i utbildningen.

Du läser utbildningen som en kombinationsutbildning med studier i sfi kurs D eller sva.  Studierna i svenska är obligatoriska och utgör 25% av studierna.

 

Det här är kurserna som ingår i utbildningen:

Service och bemötande

Servering 1

Frukost-och bufféservering

Drycker

Drycker Specialisering

Mat och dryck i kombination

 

Förkunskapskrav: Godkänt betyg sfi kurs C
Studieperioder: 23 augusti – 17 december 2021, 10 januari – 10 juni 2022
Studietakt: 100% och ger möjlighet att söka CSN
Sista ansökningsdag: 30 maj 2021. Ansökan öppnar 6 april och du söker via länken nedan.