Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Träffas och sjung on-line med Myllan

Publicerad 2021-03-17 12:32
Nu erbjuder Öppna förskolan Myllan digitala sångstunder på måndagar och fredagar via Teams.

Hösten 2020 blev det i stort sett ingen verksamhet för Öppna förskolan Myllan, som är en mötesplats för föräldrar och deras barn i åldern 0-5 år. Myllan stängdes i november på grund av coronapandemin och kommer att fortsätta att ha stängt den fysiska verksamheten fram till och med i första hand den 11 april, utifrån de restriktioner som finns för att minska smittspridningen.

I pandemitider som dessa gäller det dock att vara kreativ och tänka om. Öppna förskolan Myllan har nu öppnat upp för att genomföra sångstunder online. Första digitala sångstunden genomfördes på försök förra veckan och nu är det tänkt att fortsätta under våren på måndagar och fredagar med start klockan 10.00.

- I repertoaren ingår som vanligt ”Klappa lilla magen”, ”Imse vimse spindel”, ”Vi tar några steg fram” med flera gamla och nya sånger säger Karin Cervenka, förskollärare på Myllan. 

- Vi finns numera på Facebook och där hittar man länk för att kunna delta i varje sångstund. Länk finns också på vår hemsida, säger Kay Durell, som också är förskollärare på Myllan.

För att kunna vara med på sångstunden behöver du ladda ned appen/programmet Teams till din telefon, ipad eller dator – det är gratis. När sångstunden ska starta loggar du in genom att klicka på länken på hemsidan eller på det aktuella Facebook-inlägget. Sedan kan du delta framför skärmen med ditt barn. Glöm inte att stänga av mikrofonen under själva sångstunden.

På Facebook lägger Myllan även ut tips på aktiviteter/utflykter som du kan göra själv hemma med dina barn.

Länk till Myllans Facebook-sida https://www.facebook.com/oppnaforskolanmyllan

Länk till Myllans hemsida https://gotland.se/myllan