Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Birgitta blev årets gotländska lärare

Publicerad 2020-11-24 09:37
För femte året i rad har elever från hela landet nominerat sina favoritlärare i fem olika kategorier och en jury har korat vinnarna vid den årliga Lärargalan. I helgen utsågs Birgitta Stiernstedt, tidigare vid Wisbygymnasiet, till årets lärare på Gotland.

Motiveringen bakom nomineringen i våras var:

"Birgitta är en otrolig lärare som inte bara lär en mycket utan även ser till varje elevs bästa. Hon bryr sig genuint om alla elever och visar ett stort stöd ifall någon mår dåligt över något. Birgitta är en stor stöttepelare för oss alla och det kommer bli ett otroligt tomrum när hon nu till sommaren skall gå i pension. Jag tror inte att någon av oss elever någonsin kommer att glömma Birgitta och hon är helt enkelt otroligt välförtjänt av detta pris."

Lärargalan utser en utmärkande lärare från varje län genom priset Årets lärare inom varje län. Genom utmärkelsen Årets lärare inom varje län vill Lärarförbundet visa på bredden på duktiga lärare runt om i landet och skapa förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av. Pristagarna blir finalister till Lärargalans andra priser: Årets Gymnasielärare, Årets Högstadielärare, Årets Mellanstadielärare och Årets Eldsjäl.

Övriga nominerade på Gotland till årets lärare 2020: Peter Edlund (Klinteskolan), Lena Unnerfelt (Klinteskolan), Maria Wahlström (Klinteskolan) och Viktor Segerlund (Västerhejde skola).

Lärargalan