Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Region Gotland öppnar ungdomsgård online

Publicerad 2020-11-23 15:06
Den 27 november startar Region Gotlands ungdomsgårdar och Ung kulturhus två digitala mötesplatser för ungdomar online.

I skuggan av pandemin och de skärpta allmänna råden för att förhindra spridningen Covid-19 så stängdes öns ungdomsgårdar samt Fenix ungkulturhus sina verksamheter för drygt 14 dagar sedan. Redan innan detta var ett faktum så hade en arbetsgrupp av fritidsledare satts ihop för att undersöka möjligheterna till att skapa en digital mötesplats för ungdomar och nu är den på väg att bli verklighet.

Den digitala ungdomsgården kommer att utgå ifrån plattformen Discord och man kopplar upp sig via datorn, surfplattan eller mobilen. På plattformen finns både öppna och låsta rum där man kan träffas och prata via video, röst- eller textsamtal.

- Vi kommer ha schemalagda öppettider som bemannas av fritidsledare som är online och vi kommer erbjuda en mängd olika aktiviteter så som brädspel, onlinespel, workshops, filmvisning och möjlighet till att umgås med andra ungdomar eller ha enskilda samtal med fritidsledare på distans. Vi hoppas att detta kan vara en bra lösning och att ungdomar känner att vi finns nära till hands trots att vi nu inte kan träffas fysiskt, säger Anders Holstensson, som är chef för ungdomsenheten.

Ungdomsgården online kommer att erbjudas för ungdomar från årskurs 7 och upp till 19 år och vara öppen måndag-torsdag kl.15.00-21.00 fredag-lördag kl.17.00-23.30. Fenix ungkulturhus online kommer att finnas till hands måndag-onsdag kl.15.00-21.00 för ungdomar 16-25 år.

För att få tillgång till plattformen krävs en inbjudan från ungdomsgården.

Läs mer: https://gotland.se/ungfritid