Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Almedalsveckan 2021 blir en hybrid demokrativecka

Publicerad 2020-11-20 13:45
Hur sommaren 2021 ser ut vet vi inte, men att Almedalsveckan blir av det vet vi.
Huvudarrangörsgruppen har, i samråd med värden Region Gotland, tagit beslutet att nästa års Almedalsvecka genomförs som en hybrid demokrativecka.
Huvudspåret är att den anordnas i Visby med fokus på digitala evenemang. Får vi lov och det går är vårt mål att vi ska kunna träffas på plats i Visby på ett tryggt och säkert sätt.
 
Vad menar vi med en hybrid Almedalsvecka?

En hybrid Almedalsvecka 2021 bygger på digitala möten som sänds från Visby. Arrangörerna sänder från olika studios/lokaler i Visby och äger också ansvaret för sina evenemang, precis som under alla andra Almedalsveckor. Nytt för 2021 är att alla sändningarna samlas under en gemensam portal som Almedalsveckan äger.

Digitala sändningar från Visby med möjlighet att ta in publik, går att växla upp till fysiska möten om restriktionerna släpper i vår.

Säkra möten på Gotland
Tillsammans med vår gotländska besöksnäring, alla viktiga serviceleverantörer och givetvis våra transportörer som tar dig till och från ön, pågår nu ett gemensamt arbete med att skapa säkra möten.

Fördelen med Gotland är att vi kan följa våra resenärer nästan från dörr till dörr, och lyfta vikten av distans i terminaler, munskydd på flyg och olika vägar man kan ta för att undvika trängsel i Hästgatsbacken, för att nämna några exempel. Får vi lov att träffas i Visby nästa sommar så ska alla känna sig trygga att komma hit och vi vill visa att vi kan arrangera säkra möten på Gotland.

Partiernas dagar 2021

Så här fördelar sig schemat för partiernas dagar under nästa års Almedalsvecka:

  • Söndag 4 juli, Kristdemokraterna
  • Måndag 5 juli, Sverigedemokraterna 
  • Tisdag 6 juli, Miljöpartiet
  • Onsdag 7 juli, Moderaterna
  • Torsdag 8 juli, Vänsterpartiet
  • Fredag 8 juli, Liberalerna
  • Lördag 10 juli, Centerpartiet 
  • Söndag 11 juli, Socialdemokraterna

Det offentliga rummet 2021
För arrangörer som brukar vara på markplats kan det bli förändring i var man kan stå och hur stora ytor som kan användas. Allt för att säkra avstånd och möjlighet att röra sig tryggt. Det innebär att den karta vi vanligtvis har på vår hemsida, lanseras efter årsskiftet.