Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Regnbågsflagga vajar i vinden, upplyst av solen

Nu pågår Gotland Pride 2020

Publicerad 2020-11-10 10:37
Årets tema är gemenskap, nätverkande och rörelsens utveckling. Många programpunkter har skjutits upp på grund av covid-19, men huvudbudskapet återstår, hur vi gemensamt kan engagera oss för mänskliga rättigheter och varandras hälsa.
Passa på att ta del av veckans prideprogram där bland andra RF-SISU Gotland erbjuder alla idrottsföreningar att boka ”Inkluderingssnack på en timme”, med hbtqia-tema. De släpper även två filmer på sin Facebook och Instagram, som en del av bokprojektet ”Bortom inkluderingen”. I boken och filmerna berättar normbrytande personer om sina erfarenheter av idrottsrörelsen på Gotland. 
 
Bland övriga programpunkter hittar du bland annat författarbesök, mässa med queert drag, regnbågsmässa, en visuell självbiografisk utställning med fokus på hår, transgruppsmöte, filmvisning, drop in på ungdomsmottagningen och sti-mottagningen med mera. 
 
Ett flertal aktiviteter har ställts in eller skjutits upp för att minimera risken för spridning av covid-19. Läs mer om detta på Gotland Prides hemsida. 
 
Fakta om HBTQIA:
Förkortningen är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter, intersexpersoner och asexuella personer.

Läs mer om begreppens betydelse på RFSL:s sida om hbtqi-fakta