Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Hemvändarfesten för studenter ställs in

Publicerad 2020-10-22 14:05
Det blir ingen hemvändarfest som planerat för dem som tog studenten på Wisbygymnasiet i juni. Orsaken är det rådande läget med covid-19.

Årets planerade studentfirande i juni ställdes in på grund av coronopandemin. Det blev ingen traditionell avslutning med studentlunch. Inte heller studentkommitténs arrangemang med mösspåtagning, bal och kortege på examensdagen blev det något av. Istället tänkte sig Wisbygymnasiet någon form av hemvändarfest med fackeltåg och balunder mellandagarna i december.

- Tyvärr blir det inte så. Vi anpassar oss efter det rådande pandemiläget, med de restriktioner som innebär att inte fler än 50 personer kan träffas vid en allmän sammankomst. Vi önskar de elever som tog studenten hos oss i juni lycka till i sitt yrkesliv och med vidare studier, säger Karin Lekander, biträdande rektor vid Wisbygymnasiet.

Wisbygymnasiets ledning har påbörjat planeringen med nästa års student tillsammans med Studentkommittén.

- Både vi och eleverna är införstådda med att samma restriktioner kan vara aktuella nästa år. Vi följer pandemiläget och planerar för några olika scenarior beroende på vilka smittskyddsrestriktioner som gäller, säger Karin Lekander.

Studentavslutningen för avgångseleverna det kommande året sker den 4 juni 2021.