Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Att göra på Gotland för höstlovslediga barn och vuxna

Publicerad 2020-10-22 13:23
Nästa vecka, vecka 44, är det höstlov på Gotland. På grund av coronapandemin blir det på många sätt ett annorlunda höstlov. Det finns dock flera saker att göra för höstlovslediga barn, ungdomar och vuxna. Här tipsar vi om några aktiviteter som genomförs av Region Gotland och våra samarbetspartners.

Vi vill dock börja med att påminna om vikten av att hålla avstånd såhär i pandemitider. Här hittar du en ny artikel med smittskyddsläkare Maria Amér:
https://www.gotland.se/108479

 

Ishallarna i Slite, Visby och Hemse har öppet för allmänhetens åkning.
Mer information om öppettider och vad som gäller vid allmänhetens åkning.
https://gotland.se/ishallar

Badhusen/simhallarna i Fårösund, Visby och Hemse har öppet under veckan. Mer information om öppettider och olika sorters bad/sim-tider.
https://www.gotland.se/simhallar

Biblioteken på Gotland har förstås också öppet. Mer information om öppettider och eventuella evenemang.
https://www.gotland.se/bibliotek

 

Gotlands museum har inte någon programverksamhet inomhus på grund av pandemin men detta händer under lovet:

  • Klurigheter med museispöket
    Vid tre tillfällen under veckan får Gotlands Museums Facebook-sida besök av en kuslig vålnad från förr. Kan du lösa spökets gåta?
  • Tipspromenad på Fornsalen
    Runt om i museet finns frågor med tema spöken och andra läskigheter.
  • Länk till Gotlands museum www.gotlandsmuseum.se
     

Fenomenalen har som vanligt Legolov på höstlovet – men det är ändå annorlunda. I år är det nämligen enbart en legoutställning. Den vanliga utställningen är stängd till förmån för legobyggen.  

Vi skapar en slinga som man kan gå för att titta på byggena. Då kan besökarna tryggt ta sig fram utan att mötas eller trängas. Vi har även en begränsning på antal personer i lokalen och förser alla med handdesinfektion vid entrén. Så Legolov som vanligt, men på ett ovanligt och säkert sätt, säger Lisa Berg på Fenomenalen.

Legobyggena är byggda av den gotländska legoföreningen Swebricks medlemmar. Medlemmar finns på plats under hela livet för att berätta om sina byggen.

Länk till Fenomenalen
www.gotland.se/fenomenalen

 

Ungdomsgårdar och ungkulturhuset i Visby har öppet. På den gemensamma hemsidan  finns övergripande information. Aktuell information finns på deras sociala kanaler.
www.gotland.se/ungfritid

 

Övrigt att göra

Det finns också förstås många andra aktiviteter och evenemang som föreningar och klubbar genomför runt om på ön. En sak som vi gärna tipsar om, såhär i coronatider är Hitta ut! Här finns mer info om det: www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/gotland/#

Vi slår också gärna ett slag för Länsstyrelsens ”Kryssa ett naturreservat”. På deras webbsida hittar man information om öns 147 naturreservat och där finns också en krysslista om man vill ha koll på hur många man har besökt! www.lansstyrelsen.se

Det genomförs även evenemang under den sista helgen på höstlovet, Allhelgonahelgen. Lördagen den 31 oktober är det höstmys utomhus med Gotlands NyCirkus, den genomförs på innegården vid Kulturrum i innerstan. Samma kväll ges dansföreställningen Mörkveden inne i stora salen på Kulturrum. Till den föreställningen måste man boka biljetter. Mer information finns på www.kfroxy.se.

Gotlands officiella besöksguide. Många av de evenemang som har nämnts här ovan, men också andra, finns i Gotlands officiella besöksguide. Du hittar den här: www.gotland.com