Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Ny ekonomidirektör klar för Region Gotland

Publicerad 2020-10-21 13:00
Det blir Ulrika Jansson, i dag tillförordnad ekonomidirektör, som tillträder permanent på tjänsten.

– Vi har efter en gedigen rekryteringsprocess med flera kvalificerade kandidater nu beslutat att Ulrika Jansson blir vår nya ekonomidirektör. Ulrika kommer med sin erfarenhet av att arbeta i offentlig och politiskt styrd verksamhet tillsammans med kollegorna i koncernledningen att utveckla såväl ekonomistyrning som övriga ekonomiprocesser. Det är glädjande att vi också kan stimulera intern rörlighet och lyfta duktiga medarbetare, säger regiondirektör Peter Lindvall.

– Jag känner mig stolt och glad över att få kliva in i rollen som ekonomidirektör, en roll som jag arbetat nära i snart tio år. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med koncernledningen, övriga ekonomichefer och alla kompetenta medarbetare på ekonomiavdelningen för att verksamheten ska fortsätta utvecklas och för att möta de utmaningar som ligger framför oss, säger Ulrika Jansson.  

Ulrika är 47 år och bor med sin sambo och barn i Visby. Hon tog sin ekonomexamen vid Högskolan på Gotland 1997 och har arbetat i Region Gotland sedan 2000. Sedan 2017 har Ulrika arbetat som biträdande ekonomidirektör i Region Gotland och kommer att tillträda tjänsten som ekonomidirektör senast den 1 december 2020.