Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Dags för Världsarvsdagen, Visbydagen och Kultur i natten

Publicerad 2020-10-01 09:21
På lördag, den 3 oktober, är det den årliga Världsarvsdagen då vårt världsarv, Hansestaden Visby, uppmärksammas. Det är också då det är Visbydagen och Kultur i natten med en mängd evenemang. Ta gärna en titt i programmet – det finns evenemangspunkter som börjar redan idag, torsdag.

2020 är ett annorlunda år på många sätt och vis. Arrangörsgruppen har enhällig beslutat att genomföra årets upplaga av Visbydagen och Kultur i natten med målsättningen att kunna genomföra så coronasäkra arrangemang som möjligt.

Världsarvsdagen för barn och ungdomar på Gotland är ett årligt återkommande evenemang som syftar till att uppmuntra gotländska elever att söka sin egen historia. Världsarvsstaden Visbys historia och arkitektur står i centrum för alla de aktiviteter som genomförs.

Världsarvdagen genomför också sina evenemang – men delvis på nya sätt i år. Motionsloppet Ringmuren runt som brukar arrangeras på onsdagen innan världsarvsdagen genomfördes i år på distans för dom som ville. Skriv- och fototävlingar för skolelever har genomförts som vanligt men det blir ingen officiell prisutdelning på Stora torget på lördag. Priser till vinnarna kommer istället att lämnas på respektive skola.

Världsarvsdagen, Visbydagen och Kultur i natten har evenemangspunkter för personer i alla åldrar. Huvuddagen, med flest evenemang, är på lördag den 3 oktober men det finns programpunkter under fyra dagar, från och med torsdag den 1 oktober till och med söndag den 4 oktober.


Här är några exempel på vad man kan ta del av under dessa dagar:

Reklam för Visby!
En konstutställning av elever på Solbergaskolan grundsärskola årskurs 4-9
Almedalsbiblioteket
3-8 oktober 12.00-16.00

Världsarvsstaden Visby sett genom en kameralins
En fotoutställning av elever från den gotländska skolan
Visby Galleria på Öster
3-8 oktober 08.00 - 21.00

 

På länkarna nedan hittar du mer information om Världsarvsdagen och Visbydagen/Kultur i natten.

https://www.varldsarvsdagen.se/

http://visbydagen.se/