Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på en åker och en traktor Foto: Jim Sundberg

Gotlands skördefestival blev Gotlands skördemånad

Publicerad 2020-09-18 11:56
Årets upplaga av Gotlands skördefestival i sin vanliga form ställdes in på grund av coronapandemin. Den gjordes om, flyttade ut och blev en hel månad! Gotlands skördemånad pågår hela september – ta gärna del av den!

Gotlands skördefestival på Lövsta brukar genomföras den första helgen i september varje år. Så blev det inte i år, på grund av den pågående pandemin. I år tog arrangörerna istället beslut om ett nytt sorts ansvarsfullt firande och festival, under en hel månad.

Gotland har ett stort och välsmakande skafferi som finns tillgängligt över hela ön. Hela kedjan från jord till bord finns att uppleva. Det finns till exempel många gårdsbutiker att besöka, runt om på ön.

Mer information finns på Gotlands skördefestivals hemsida, du når den via länk nedan. Det går också att följa Gotlands skördefestival på Instagram och Facebook. Vill man veta vilka ställen runt om på ön som har öppet och som är kopplade till Gotlands skördefestival så kan man också använda appen Öppet Gotland.

Arrangörerna av Gotlands skördemånad/Gotlands skördefestival planerar för att genomföra en vanlig skördefestival om ett år, den 4-5 september 2021, på Gotland Grönt Centrum på Lövsta.