Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Provkör fossilfria fordon på Gotland Ring

Välkommen till en eftermiddag på Gotland Ring för gotländska företagare. Tillsammans med en instruktör testar vi safety driving på den tekniskt utmanande banan. Givetvis i fossilfria fordon - el och biogas!
Träffa Gotlands bilhandlare på plats och kolla in det senaste på marknaden, både personbilar och transportfordon. Besök också vår utställning med solel, vindkraft, eldrivna verktyg, laddstationer och mycket mer. Vi grillar hamburgare gjorda med gotländska råvaror och njuter av det speciella landskapet.
 
Gillar ni motorsport? Passa på att testa Cake - en helt ny elmotorcykel. Det finns också chans att få åka med i Porsche Taycan, BMW i3s och andra elbilsstjärnor på racinghimlen.
 
Detta är ett arrangemang för gotländska företagare som använder sig av fordon i sin dagliga verksamhet. Tillsammans formar vi morgondagens Gotland!
 
TID OCH PLATS
Fredag 18 september klockan 14-17
Gotland Ring, Lärbro
 
ANMÄLAN
Anmälan krävs. Max två deltagare per företag. Maila senast 10 september till:
rattagront@gotland.se
 
INFORMATION
Evenemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på hamburgare. Begränsat antal platser. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring publika arrangemang.
 
MEDVERKAR
Region Gotland, Gotland Ring, Smartroad Gotland, GEAB, MultiOne, Lundins Bil, Gotlands Vindelproducenter, Visby Bilcity, Visby Motorcentral, Bilcompaniet och Visbil
 
TRAFIKANTVECKAN PÅ GOTLAND
Detta arrangemang är en del av Trafikantveckan på Gotland. Varje år 16-22 september arrangeras europeiska Trafikantveckan på cirka 2500 platser runtom i Europa. Syftet är att uppmärksamma hållbar mobilitet. Årets tema är Fossilfria resor för alla. På Gotland planeras för ett tjugotal olika arrangemang på hela ön under veckan.