Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
tomatplantor på marknad

Förskolebarnen i Stenkyrka hjälper andra i Filipinerna

Publicerad 2020-06-09 11:57
Under våren har barnen på Stenkyrka förskola jobbat med att förbereda en marknad där syftet var att samla pengar till fattiga familjer i Filippinerna.

Tisdagen den 26 maj arrangerade Stenkyrka förskola en marknad på förskolan till förmån för välgörande ändamål. Närmare bestämt handlade det om barnen på avdelning Grön Barnen som är 3 till 6 år. De har själva under våren odlat tomatplantor, torkat färska lagerblad, bakat samt pärlat armband. Under marknadsdagen erbjöd de fiskedamm, lotteri och korvförsäljning för föräldrar, en och annan släkting, personal och barn. Barnen hade själva gjort upp vad de skulle ansvara för under marknaden och de enda pedagogerna behövde hjälpa till med var korvförsäljningen.

- Tanken bakom marknadsarrangemanget har varit att ge förskolebarnen möjlighet att göra skillnad för andra barn i världen, barn som inte har samma goda förutsättningar som vi. Marknaden är ett led i vårt värdegrundsarbete som vi ständigt arbetar kring, men även utifrån gruppens arbete med barnkonventionen som blev lag i januari 2020 i Sverige, berättar Ulrika Starck, som är förskollärare vid Stenkyrka förskola.

Intäkterna från marknaden, cirka 2600 kronor, har gått till organisationen HAPFF - Helping A Poor Filipino Family.

sparris på marknad

 

armband