Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Pojke skriver "Glad sommar" på skrivtavla

Snart dags för skolavslutning och sommarlov

Publicerad 2020-06-09 09:02
Ungdomsgårdar håller kvällsöppet vid årets skolavslutning och fältfritidsledare kommer att finnas ute i miljöer där ungdomar rör sig för att skapa en trygg kväll.

Det blir ingen skolavslutningsfest på Gotland i år för högstadie- och gymnasieelever, som tidigare aviserats. Detta till följd av situationen med coronaviruset covid-19.  Istället kommer fyra ungdomsgårdar i Visby (Puma), Roma, Klintehamn och Fårösund att hålla öppet under skolavslutningskvällen den 10 juni klockan 18.00-23.00 och genomföra olika utomhusaktiviteter och happenings. Maximalt antal besökare som tas emot på varje ungdomsgård är 50 stycken.

Familjestödsenhetens fältverksamhet kommer också att vara ute och söka upp ungdomar under själva skolavslutningskvällen tillsammans med fritidsledare från ungdomsgårdarna för att skapa trygghet och lugn på stan. Samarbete sker även med Polisen.

Föräldrar och andra som är oroliga, har frågor eller vill tipsa fältfritidsledarna om att ”här borde ni vara” kan under den aktuella kvällen ringa: 070-447 77 20.

- Vi vill uppmuntra föräldrar att planera kvällen ihop  med sina ungdomar, säger Kjell Gardarfve, familjestödsenhetens chef vid socialförvaltningen.