Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild över Visbys takåsar med S:ta Karin kyrkoruin i bakgrunden.

Tips på aktiviteter utomhus och digitala evenemang

Publicerad 2020-04-03 14:44
Det är många saker som ställs in eller flyttas fram just nu, på grund av coronaviruset. Men det finns också många saker som genomförs – utomhus eller digitalt. Här tipsar vi om några av dem!

Gotlands Museum har nu stängt sina utställningar samt arkiv och bibliotek, det gäller månaden ut. Butiken och caféet kommer att hålla öppet endast på vardagar. Men det kommer att genomföras flera stadsvandringar utomhus. Mer information finns på deras hemsida www.gotlandsmuseum.se och på deras Facebooksida.

Fenomenalen – Science Center på Gotland har också evenemang som genomförs utomhus, en finurlig, klurig och rörlig promenad med uppdrag i Palissaderna. Mer information finns på deras hemsida www.fenomenalen.se och på deras Facebooksida.

Länsteatern ställer in teaterföreställningar men erbjuder istället en digital scen med filmade föreställningar. ”Hjälten på den gröna ön” kommer att filmas och läggas upp på sociala medier och hemsida så att man kan se föreställningen hemifrån istället. Denna filmade version av föreställningen är ett första steg i satsningen ”Från Länsteaterns Skattkammare”. Mer information finns på deras hemsida www.ltpg.se och på deras Facebooksida.

Gotlandsmusiken ställer in några konserter och flyttar också fram en del evenemang. Men Gotlandsmusiken satsar också digitalt med flera live-streamade specialkonserter. Mer information finns på deras hemsida www.gotlandsmusiken.se och på deras Facebooksida.