Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lunchlåda på ett skrivbord med laptop. Foto: Olesya Semenov/Mostphotos

Luncherbjudande till gymnasieelever

Publicerad 2020-04-03 12:09
Som en del av det överenskomna krispaketet för Gotlands näringsliv togs initiativet att inrätta ett system där gymnasieelever kan hämta lunch hos restauranger och matbutiker på ön. I dialog med såväl skola, elever och näringsliv har nu en modell arbetats fram, vilken lanseras skarpt veckan efter påsklovet.

Erbjudandet gäller från och med den 14 april och ger möjlighet för alla cirka 1 500 gymnasieelever på Gotland som nu har distansundervisning att hämta matlåda i den restaurang eller matbutik som ansluter sig till konceptet. Lunchen får kosta max 75 kronor på restaurang eller 50 kronor i butik.

Varje vecka har eleven eller en anhörig möjlighet att hämta fem luncher. Hämtar man kyld lunch kan man hämta alla fem på en gång och hämtar man en varm lunch kan man hämta en per dag. Tekniken för lösningen har mail, sms och QR-koder som grund.

- Det är en svår situation och en balansgång. Vi vill ge våra restauranger ett välbehövligt stöd samtidigt som vi vill ge våra elever möjlighet till både lunch och studiero, säger Eva Nypelius, regionstyrelsens ordförande. Dessutom är vi måna om att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför är det bara mat för avhämtning som är aktuellt.

Erbjudandet kommer att vara gällande så länge distansundervisningen pågår.

Mer information kommer efterhand att publiceras på hemsidan www.gotland.se/luncherbjudande

Läs mer om stödåtgärderna till näringsliv och civilsamhälle på www.gotland.se/informationtillforetagare