Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Hjälp varandra

Publicerad 2020-03-30 12:22
Vill du hjälpa till? Behöver du hjälp för att du är isolerad hemma, till exempel med att handla? Gå gärna med i Facebookgruppen "Covid-19 hjälpande hand Gotland". Har du inte tillgång till Facebook kan du som behöver stöd nå Röda Korset via telefon.

Facebookgrupp

Facebookgruppen ”Covid-19 hjälpande hand gotland” är startad av eldsjälen Evelina Olsson och administreras av henne och Röda Korset på Gotland. Där kan man gå med om man är isolerad hemma och behöver stöd med att till exempel handla mat. Då registrerar man sig i gruppen och skickar sedan specifika önskemål i chat-funktionen Messenger. I gruppen finns också frivilliga personer som kan hjälpa till. Administratörerna i gruppen matchar behovet med personer som kan hjälpa till. 
 

Röda korsets telefonnummer för dig som behöver stöd

Tillhör du en riskgrupp och är isolerade hemma, utan tillgång till hjälp med matinköp och apoteksvaror? Välkommen att kontakta Röda Korset på Gotland via telefonnummer 070 – 61 05 916. Ett samarbete med Svenska Kyrkan, Rädda Barnen, Stadsmission och RF-SISU. 
 
Behöver du någon att prata med finns Röda Korsets nationella telefonlinje 077-190 08 00. Telefonlinjen är öppen måndag - fredag klockan 12.00-16.00. 
 

Volontärer sökes till Röda Korset 

Röda Korset behöver fler volontärer som hjälper till under coronapandemin. Röda Korset har lång erfarenhet av att samordna volontärer under kriser och katastrofer.
Röda Korset kontaktar dig då inom kort.