Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Årets ungdomsledarpris går till Jessica Hermansson

Publicerad 2019-10-23 16:26
Regionstyrelsen har idag beslutat att årets ungdomsledarpris går till Jessica Hermansson, IK Graip.

Motivering:
"Under de tre år som Jessica Hermansson varit i föreningen har verksamheten lyfts till nya höjder. Föreningen har gått från 19 licensierade tävlingsåkare till 40 – mer än en fördubbling. Jessica hittar man i styrelserummet och på isen, samt överallt annars hon kan verka för att idrotten ska växa på ett lustfyllt sätt.

Jessica hittar nya vägar och brinner för att konståkningen ska vara en säker och rolig sport för alla som vill vara med.

Bredden före eliten är Jessicas sätt att arbeta och hon ser till att åkarna får tillgång till mental träning, allsidig fysträning, som hon själv håller i, samt kostlära.

Tillsammans med Gotlands Idrottsförbund så utverkade Jessica ett samarbete med en elittränare från Skåne, Tyringe KK, som besöker IK Graip regelbundet och tränar både åkare och utvecklar tränarna i IK Graip.

Tillsammans med huvudtränaren Sofie Lingström har Jessica arrangerat sex kortläger, två klubbtävlingar och två stora shower utöver den vanliga verksamheten med sex träningar i veckan, tävlingar på fastlandet och arbete för att hitta finansiering för verksamheten.

Hennes mål är att bedriva en verksamhet där alla kan vara med oavsett ekonomiska och kroppsliga förutsättningar och det lägger hon gladeligen upp mot 20 timmar i veckan för.

Årets ungdomsledare är Jessica Hermansson, IK Graip."

-Det är en väldigt värdig vinnare av ungdomsledarpriset som med stort engagemang och hjärta går in för föreningen och konståkning som idrott. Hoppas att hon med detta pris som inspiration fortsätter sitt engagemang för barn och unga, säger Fredrik Gradelius, regionråd och ordförande i kultur- och fritidsberedningen.

Priset delas ut på regionfullmäktige den 18 november.