Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Bjöd på kaffe och macka under lyckad Trafikantvecka

Publicerad 2019-09-20 15:20
Trafikantveckan går nu in på sina sista dagar. På fredagsmorgonen den 20 september bjöds resenärer vid busstationen i Visby på kaffe, macka och information.
- Ett jättebra initiativ, säger Gunnel Forsberg från Uppsala som brukar nyttja öns kollektivtrafik och som hade en del synpunkter på den.

Fikat hade sponsrats av ett lokalt företag, och det var många som under den lite bistra fredagsmorgonen njöt av gott, varmt kaffe. 

Gunnel Forsberg brukar åka kollektivtrafikbuss till Fröjel, där hon har ett hus.
- I stort sett tycker jag kollektivtrafiken på ön fungerar bra. Den är bättre än vad många tycker och tror, men det går för få turer till Fröjel och appen Ridango tycker jag inte alls om, sa Gunnel och funderade över om inte utökad, anropsstyrd trafik kunde vara något för Gotland.

Reserådgivaren Paula Cederberg Ahlsten, som är kopplad till Region Gotlands kollektivtrafikenhet och har varit med och arrangerat veckan, var mycket nöjd.
- Vi har haft många besökare till arrangemangen och media har skrivit mycket. Vi hoppas kunna arrangera en trafikantvecka även nästa år, förklarade hon.