Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Regionledningen möter SAS-representanter

Publicerad 2019-06-20 09:42
Regionledningen kommer inom kort att ha ett möte med företrädare för flygbolaget SAS.

Anledning är det plötsliga beslutet att dra in det tidiga morgonflyget från Visby till Arlanda och den sena turen från Arlanda till Visby från och med i slutet av oktober i år. Även andra turer berörs av den förändrade turlistan.

Regionstyrelsens ordförande, Eva Nypelius:

- Beslutet har inte föregåtts av någon som helst dialog med Region Gotland. Det är obegripligt hur ett statligt bolag kan fatta sådana här beslut utan att förankra det hos berörda parter. Sammanfattningsvis innebär det här försämrade utvecklingsmöjligheter för Gotland och det ser vi allvarligt på.

Enligt regionledningen innebär förändringen bland mycket annat följande: Arlanda är den enda flygplatsen med certifikat att ta emot prover från vården. Möjligheten att skicka dessa tidigt på morgonen försvinner, det första flyget från Visby till Arlanda kommer lämna ön först 09:30. Det blir inte längre möjligt att ta sig till Arlanda tidigt på morgonen för vidare färd nationellt eller internationellt. Risken för monopolsituation med höjda biljettpriser som följd är påtaglig.

Mötet mellan SAS och regionledningen kommer att ske inom kort.